De Golden Stars is een muziekgroep die zijn oorsprong vindt in het bezigheidstehuis Ter Muiden vzw in Oedelem, bij Brugge. De groep bestaat uit vijf tot tien muzikanten.
Ze zijn al jarenlang samen muzikaal actief en evolueerden sterk, zowel op het gebied van repertoire als op het vlak van instrumentarium. Oorspronkelijk startte de groep met Orff-instrumenten en sterk afgelijnde muziekpatronen. Geleidelijk groeide de creatieve inbreng van de muzikanten, met o.a. elektronische instrumenten en meer afwisselende genres.
De eigen nummers ontstonden door samen met de Golden Stars te experimenteren. Het resultaat is soms experimenteel, soms melodisch, vaak erg sfeervol. Voor ieder optreden wordt een programma op maat gemaakt. De basis bestaat uit folk, skiffle, country en wereldmuziek. Sommige nummers zijn gebaseerd op traditionals. De groep heeft een eigen en herkenbaar geluid, dankzij muzikale accenten en arrangementen.
De Golden Stars heeft geen professionele ambities. Centraal staan het spelplezier, het creatief bezig zijn en het contact met een publiek. Dat we ook de sociale contacten van de groepsleden verruimen, is altijd mooi meegenomen.
In 2002 creëerden de Golden Stars in samenwerking met het dansatelier van Ter Muiden vzw de voorstelling DE WERELD IS DEN ONZEN, een muzische reis rond de wereld. De voorstelling werd opgezet in het kader van het Art(h)IER-project, in de rand van Brugge 2002.
De Golden Stars vormt een plezante bende, met veel liefde voor muziek.
De contactpersoon voor de Golden Stars is Jan (050/78 16 26).